Necessites una prova COVID?

El nostre laboratori Anàlisis Lab a Reús compta amb la capacitat tècnica i tecnològica per a la realització de proves orientades a la detecció de pacients contagiats amb el virus COVID-19 ia la identificació d'anticossos contra la SARS Cov-2.

Tipus de proves

Es fan servir tres tipus de proves per detectar la COVID-19:

  • PCR. Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus. Permet identificar les persones que estan patint una infecció per SARS-CoV-2, tant si en presenten símptomes com si són asimptomàtiques. Per realitzar-la cal una mostra de la mucosa, que es pot obtenir del nas i de la gola i que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats es donen des del laboratori clínic i poden trigar hores.
  • Test ràpid antigènic. Es tracta d’una prova que detecta les proteïnes del virus. Permet identificar les persones que estan patint una infecció per SARS-CoV-2, especialment si la prova es fa els primers 5 dies de presentar símptomes. Es realitza amb una mostra del nas i de la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats triguen uns 20 minuts i es donen en el mateix punt d’atenció on s’ha pres la mostra.
  • Serologia. Es tracta d’una prova que permet la detecció d’anticossos contra el virus SARS-CoV-2 a la sang. És a dir, confirma la resposta del sistema immunitari contra el virus. Es fa servir per avaluar l’estat immunitari de la població o de determinats col·lectius, i com a complement de la PCR en alguns casos. Es realitza amb una mostra de sang, que el professional sanitari extreu amb xeringa. Els resultats poden trigar hores i han de ser interpretats pel metge que ha prescrit la prova

Catàleg de Proves.

Consulta totes les proves que podem realitzar, les seves característiques i condicions

Telèfon
977 33 17 38
Laboratori Central | Oficines
Camí de l'Aleixar, 40 Baixos · 43202 Reus
Correu electrònic
analisislab@analisislab.com